Virgil van Dijk, Liverpool'un pazar günü Anfield'da Arsenal'a 1-0 yenildiği maçın ilk yarısında Alexander Isak'ın formasının çekildiği pozisyonda penaltı verilmemesine öfkelendi. Hollandalı oyuncu, sahada bu kadar çok kamera varken bir forvetin neden itiraz etmek zorunda olduğunu sorguladı. Kai Havertz'in erken dakikalarda attığı gol, Arsenal'ın zirvede üç puan farkla liderliğe yükselmesine yetti.
Andoni Iraola, Liverpool'un Arsenal'a 1-0 yenildiği maçta kritik bir penaltının verilmemesinin ardından Premier League'deki hakem yönetimini sert sözlerle eleştirdi. Liverpool'un teknik direktörü, Alexander Isak'ın ceza sahasında görünüşe göre çekilerek yere düşürülmesinin ardından, oyuncularının hak ettikleri kararları alabilmek için temasları abartmaya başlamaları gerekebileceğini söyledi.
Mikel Arteta, Arsenal'ın Liverpool'u 1-0 yenerek Anfield'da 14 yıllık Premier Lig galibiyeti hasretine son vermesinin ardından takımının mücadele ruhunu övdü. Arsenal'ın Fleetwood Town'a elenerek Carabao Cup'a veda etmesinden sadece dört gün sonra, pazar günkü maçın tek golünü Kai Havertz attı. İspanyol teknik direktör, bu işi yapmasının nedeninin tam da ev sahibi Liverpool'u kendi sahasında yenmek olduğunu vurguladı.