Bandović: Tri boda protiv Viteza su isto što i tri boda protiv Želje.

Skinuli smo pritisak sa leđa pobjedom u derbiju. Nalazimo se u dobroj seriji, a samo sa makismalnim angažmanom možemo doći do novog trijumfa, rekao je Bandović

Sarajevo, na krilima pobjede nad Željezničarom u 104. vječitom derbiju, dočekuje na domaćem terenu Vitez, a priliku da, uz trenera Mehu Kodru, da izjavu novinarima, dobio je jedan od najboljih pojedinaca duela protiv komšija sa Grbavice Dejan Bandović.

Golman Sarajeva istakao je da bi pobjeda njegov tim dodatno priključila vrhu tabele.

"Pobjedom se možemo dodatno priključiti vrhu tabele. Tri boda protiv Viteza su isto što i tri boda protiv Želje. Skinuli smo pritisak sa leđa pobjedom u derbiju. Nalazimo se u dobroj seriji, a samo sa makismalnim angažmanom možemo doći do novog trijumfa", rekao je Bandović.

Trener Sarajeva Meho Kodre, dodao je kako su svi igrači u pogonu i da se nada da neće doći do opuštanja.

"Gledamo od utakmice do utakmice. Nakon dobro odrađenog posla obično dođe do opuštanja. Igrači su dobro radili u toku ove sedmice i vjerujem da neće doći do toga. Shvatićemo utakmicu ozbiljno te tako i pristupiti meču."

Čak osam fudbalera Sarajeva ima po dva žuta kartona, a Kodro ističe kako neće obraćati pažnju na to, te da će oni najbolji igrati protiv Viteza.

"Nećemo štedjeti niti jednog igrača te mogu reći da su svi igrači u pogonu."