Koliko godina ima dvostruki strijelac za Anderlecht? Možda 20, možda 23 ili 26?

Chancel Mbemba zabio je oba gola u pobjedi Anderlechta protiv Galatasaraya, no problem je što Kongoanac ima četiri različita datuma rođenja u svojim nogometnim 'papirima'

Chancel Mbemba Mangulu donio je pobjedu Anderlechtu i osigurao belgijskoj momčadi nastavak sezone u Europskoj ligi. No njegovi su golovi pokrenuli novu priču, koliko u stvari Mbemba ima godina?

Tajna njegovog datuma i točne godine rođenja još nije razriješena. Naime, kad je u ljeto 2012. godine došao u Anderlecht iz rodnog su Konga stigli i 'papiri' po kojima je Mbemba rođen 1988. godine. U tamošnjem klubu La Grass vodili su ga kao profesionalca od 2006. godine i tu ne bi bilo ničeg spornog da Mbemba nije imao i 'druge papire' po kojima je rođen 8. kolovoza 1994. godine. To bi značilo da je u svom klubu već kao 12 godišnjak(!) bio u profesionalnom pogonu... Anderlecht je angažirao odvjetnike da pokušaju riješiti problem jer je sam Mbemba tvrdio kako je rođen 'vrlo vjerojatno 1990. godine'!

I tako su otkrili da Mbemba ima još jedan rođendan, kongoanski Nogometni savez prijavio ga je za Afrički kup nacija 2012., a po njima je nesretni Mbemba rođen - 30. studenog 1991. godine.

Kongoanski reprezentativac tako ima tri različita datuma rođenja u nogometnim dokumentima i još jedan 'samo svoj'... Uefa i Fifa službeno ga vode kao 20-godišnjaka, no on možda ima 23 ili čak 26 godina...

Nažalost, nije Mbemba ni prvi ni posljednji afrički nogometaš kojemu su treneri, čelnici klubova ili saveza, pa čak i sami roditelji, 'prekucavali' dokumente. Primjera iz bliže ili daljnje prošlosti je napretek, a sigurno je kako će ih biti još.

Kliknite ovdje za najnovije vijesti i videa o Ligi prvaka!