Vijesti Rezultati uživo

Filmska priča: Preživio tsunami prije 10 godina, Cristiano mu kupio kuću, a sad će igrati za Sporting

Za Indonežanina Martunisa vjerojatno niste čuli, ali u budućnosti bi se moglo pričati o njemu kao velikom nogometnom talentu nakon što je do 17 godine proživio nevjerojatan životni put.

Martunis je u srijedu predstavljen kao novi igrač Sporting Lisabona, no ovo nije prvi put da je ovaj 17-godišnjak privukao veliku pažnju portugalskih medija.

Naime, sa osam godina Martunis je pronađen živ na plaži 21 dan nakon razornog tsunamija, koji je uništio njegovo mjesto Aceh u Indoneziji u prosincu 2004. godine. U katastrofalnoj nepogodi poginulo je 230.000 ljudi na obalama Indijskog oceana, a samo u Acehu je smrtno stradalo 170.000 ljudi, a među njima i Martunisova majka te dvije sestre.

Dječak je 18 dana preživljavao jedući hranu, koja je izlazila iz mora, a nakon 21 godina, kad je nestalo hrane, pronašao ga je novinar Sky Newsa. Njegova nevjerojatna životna priča obišla je svijet, a pogotovo Portugal jer u trenutku kad je nađen nosio je reprezentativni dres Ruija Coste s brojem 10.

Martunis je tad otkrio da se nije bojao jer je tražio obitelj te je imao veliku želju da postane nogometaš. Priča je osvojila mnoge, a među njima i Cristiana Ronalda, koji je tada kao igrač Manchester Uniteda platio novu kuću unesrećenom dječaku. Njih dvojica susreli su se u još nekoliko navrata, a 2005. godine Martunis se upoznao sa cijelom portugalskom reprezentacijom izrazivši tad želju da zaigra za ovu jugozapadnu europsku momčad.

To bi se jednoga dana moglo i dogodili jer Martunis je napravio jučer veliki korak prema tome postavši novi igrač Sportinga do 19 godina u kojem je svojedobno stasao i njegov heroj Cristiano Ronaldo.