thumbnail Hallo,

Sergio Busquets was niet te spreken over de arbitrage na afloop van de 1-0 nederlaag van FC Barcelona tegen Athletic de Bilbao.

De middenvelder van de Catalanen pikte met name een moment in de tweede helft eruit. Vlak voor de enige goal van de wedstrijd in de 70e minuut werd Barça-aanvaller Neymar naar de grond gewerkt. Het leek erop dat de Braziliaan was doorgebroken, maar dader Ander Itturaspe ontving slechts een gele kaart.

"Hij ging alleen op de keeper af", zegt Busquets over teamgenoot Neymar. "Ik weet niet precies waar Athletic-verdediger Balenziaga was, maar het was een overduidelijke één-tegen-één-situatie. Wat mij betreft dus een rode kaart, de scheidsrechter heeft zijn werk hier niet goed gedaan."

"Het was een bepalend moment in de wedstrijd, althans; dat had het kunnen zijn", vervolgt Busquets, die met Barcelona tegen de tweede nederlaag op rij aan liep. "Het is belangrijk dat we gewoon onze lijn vasthouden. Er is geen reden voor paniek en we moeten blijven uitgaan van onze eigen kracht."

Gerelateerd