thumbnail Hallo,

Woordvoerder Pekka Odriozola van de Wereldvoetbalbond FIFA is van mening dat scheidsrechter Ravshan Irmatov het doelpunt van Giorgio Chiellini niet had mogen goedkeuren.

Irmatov liet in de laatste poulewedstrijd van Italië en Brazilië in de Confederations Cup doorspelen, nadat hij al floot voor een strafschop voor Italië. Doordat hij afblies, stopten de Brazilianen met verdedigen, waarna Chiellini simpel in kon schieten. De scheidsrechter dacht daarop de voordeelregel toe te kunnen passen. Die beslissing valt niet goed bij de FIFA.

''Als een scheidsrechter fluit, dan moet het spel stilliggen. Een voordeelregel kan dan niet meer worden gegeven'', laat de woordvoerder weten aan diverse media. De FIFA neemt daarmee een voorschot op het verdelen van de halve finales onder de arbiters. Irmatov zal daar naar alle waarschijnlijkheid niet in actie komen.

Het doelpunt van de Italiaanse verdediger bleef gelukkig voor de scheidsrechter zonder grote consequenties. Italië verloor het duel uiteindelijk met 2-4 van Brazilië. Daardoor zijn de Goddelijke Kanaries groepswinnaar, waardoor ze favoriet Spanje hoogstwaarschijnlijk mislopen in de halve eindstrijd. Italië mag zich daarentegen wél opmaken voor een treffen met de Europees- en Wereldkampioen.  

Gerelateerd