thumbnail Hallo,
Robben ging tegen Mexico drie keer naar de grond in het strafschopgebied

KNVB spreekt zich uit over strafschop Robben

Robben ging tegen Mexico drie keer naar de grond in het strafschopgebied

Getty Images

De KNVB heeft verbaasd gereageerd op de afkeurende berichtgeving in de buitenlandse media, aangaande de strafschop waarmee Oranje Mexico versloeg in de achtste finale.

Diep in blessuretijd ging Arjen Robben naar de grond in het strafschopgebied, na contact met Rafael Márquez. De scheidsrechter van dienst kende een strafschop toe, die vervolgens werd benut door invaller Klaas-Jan Huntelaar.

Het incident heeft vol losgemaakt bij de buitenlandse media, die schreven dat Robben na afloop zou hebben bekend dat hij vrijwillig naar de grond ging. Volgens de KNVB is er echter sprake van een misverstand, en doelde Robben op een eerdere situatie.

"De KNVB is onaangenaam verrast door publicaties in de media over de penalty in de wedstrijd tegen Mexico", schrijft de Nederlandse voetbalbond in een officiële verklaring. "Zijn uitspraken zijn verkeerd geïnterpreteerd."

Verwarring
Robben ging tijdens de bloedstollende wedstrijd tegen Mexico drie keer naar de grond in het vijandelijke strafschopgebied. Na afloop gaf de 30-jarige aanvaller voor de camera's van de NOS toe dat hij in een van die situaties een overtreding simuleerde. Daarvoor bood hij zijn excuses aan.

"In een interview met de NOS heeft Robben aangegeven dat het een terechte penalty was", verduidelijkt de KNVB. "In hetzelfde interview refereerde Robben ook aan twee eerdere situaties. In één van die gevallen gaf Robben aan dat hij een penalty had moeten krijgen, in het andere geval bekende Robben dat hij te makkelijk viel."

Voorts kondigde de KNVB aan dat Robben later zelf een verklaring zal afleggen tijdens een persconferentie na afloop van de middagtraining.

Gerelateerd