thumbnail Hallo,

Dick van Egmond, coördinator scheidsrechterszaken bij de KNVB, heeft maandag uitleg gegeven over de dubieuze treffer van FC Twente tegen Feyenoord.

Twente kwam zondag ver in blessuretijd op 2-2 door een afstandsschot van Cuco Martina. Feyenoord voelde zich bestolen, omdat spits Luc Castaignos in de baan van het schot hinderlijk buitenspel zou hebben gestaan. Volgens de KNVB klopt dat echter niet.

"We begrijpen de discussie over het feit dat hij mogelijk hinderlijk in de weg stond. Maar in dit geval belemmert hij het zicht van de doelman niet", aldus Van Egmond volgens De Telegraaf.

Internationale regels
"Op het moment van schieten kan Erwin Mulder zowel de speler als de bal zien. Castaignos doet ook geen poging de bal te raken. Volgens de internationale regels is het dan geen buitenspel."

Bij Feyenoord was iedereen woest op arbiter Serdar Gözübüyük, die de treffer gewoon goedkeurde. "Deze scheidsrechter is niet capabel om te fluiten. Wij moeten dit slikken. Ik moet me nu inhouden", brieste coach Ronald Koeman.

Gerelateerd