Marouane Fellaini Belgium Cyprus European Championship Qualifier 03282015PROSHOTS

Tweede plek lonkt voor België

Door overwinningen op Israel en Cyprus, ligt de ploeg van bondscoach Marc Wilmots op schema voor het EK 2016. De nationale elftal gaat aan de leiding samen met Wales in groep B; beiden hebben elf punten verzameld. Behalve kwalificatie ligt nu de tweede plek op de FIFA-ranking in het verschiet.
 
Voor oud-middenvelder Wilmots, betekent de hoge plaatsing op de ranglijst een bekroning van een bloeiperiode. "We hebben de laatste drie jaar hard gewerkt en goede resultaten behaald. Als we de komende tien jaar een plek bij de eerste acht kunnen vasthouden, zou dat mooi zijn."

Volgens Wilmots kwam de overwinning met moeite tot stand. "Maar we hebben na die rode kaart keihard gevochten om hier drie punten te pakken tegen een rechtstreekse concurrent. Jullie wilden zes punten uit twee wedstrijden. En dat hebben jullie gekregen", besloot hij na afloop van het duel met de Israëlische ploeg.

Kwartfinales

Op het WK in Brazilië bereikten de Zuiderburen de kwartfinales. Het strandde daarin tegen de latere finalist Argentinië. 

Advertisement