Tweede plek lonkt voor België

ShareClose Comments
België koerst af op een hoge notering op de FIFA-ranking door de goede resultaten van de afgelopen tijd.

Door overwinningen op Israel en Cyprus, ligt de ploeg van bondscoach Marc Wilmots op schema voor het EK 2016. De nationale elftal gaat aan de leiding samen met Wales in groep B; beiden hebben elf punten verzameld. Behalve kwalificatie ligt nu de tweede plek op de FIFA-ranking in het verschiet.
 
Voor oud-middenvelder Wilmots, betekent de hoge plaatsing op de ranglijst een bekroning van een bloeiperiode. "We hebben de laatste drie jaar hard gewerkt en goede resultaten behaald. Als we de komende tien jaar een plek bij de eerste acht kunnen vasthouden, zou dat mooi zijn."

Volgens Wilmots kwam de overwinning met moeite tot stand. "Maar we hebben na die rode kaart keihard gevochten om hier drie punten te pakken tegen een rechtstreekse concurrent. Jullie wilden zes punten uit twee wedstrijden. En dat hebben jullie gekregen", besloot hij na afloop van het duel met de Israëlische ploeg.

Kwartfinales

Op het WK in Brazilië bereikten de Zuiderburen de kwartfinales. Het strandde daarin tegen de latere finalist Argentinië. 

Next article:
Hummels wary of 'top European team' as Bayern prepare for Besiktas
Next article:
Egypt defender Karim Hafez aims Russia 2018 World Cup spot
Next article:
AFC Cup 2018 Preview: Bengaluru FC vs TC Sports Club - Blues target group stage
Next article:
Can Hazard match Messi? Poyet sees Belgian as inconsistent as ‘destabilised’ Chelsea
Next article:
Lucas claims Tottenham can win Champions League
Close