Hiddink over Letland: "Midzomervoetbal gevaarlijk"

ShareClose Comments
Op 12 juni staat Guus Hiddink met Oranje voor de EK-kwalificatie in Riga tegenover Letland.

Voor de bondscoach betekent het een cruciaal treffen en zal om die reden gebruik maken van een lange voorbereiding. Op 5 juni staat er in eerste instantie een oefenpot gepland met de VS in aanloop naar de confrontatie met het Baltische land.

De keuzeheer kijkt uit naar de rende vue. "Goed om de jongens dan al even bij elkaar te hebben", meldt de oefenmeester tegenover Voetbal International.

Het Nederlands elftal zal vanaf 25 mei gaan trainen in Hoenderloo, waarna het dus zal aftrappen tegen de Amerikaanse equipe.

Voorbereiding

Volgens Hiddink is de minutieuze voorbereiding noodzakelijk vanwege dreigende gemakzucht en de het moment waarop het treffen plaatsvindt. “Midzomervoetbal is gevaarlijk”, memoreert de ervaren manager, die daarbij lijkt te verwijzen naar 1995, toen Oranje midden in de zomer verloor bij voetbaldwerg Wit-Rusland met 1-0.

Op dit moment staat Nederland, met een derde plaats, op een play-off plaats voor het EK van 2016. Bovenaan staat Tsjechië als koploper, gevolgd door IJsland. Oranje staat op zes punten van de eerste plek en vijf van de tweede plaats.

 

Next article:
African All Stars Transfer News & Rumours: Swansea demand £12m for Ayew brothers
Next article:
Croatia's Kalinic turns down World Cup medal after being sent home
Next article:
Criticism is a weapon of the weak – Dani Alves defends Neymar
Next article:
Transfer news & rumours LIVE: Real & Chelsea agree €190m Hazard deal
Next article:
We Are Young Bafana: Sihle goes to Private School
Close

We use cookies to give you the best online experience. By using our website you agree to our use of cookies in accordance with our privacy policy.

Show more Accept