thumbnail Zdravo,

Nesreća se dogodila kada su gostujući navijači krenuli prema ogradi koja se urušila nakon čega je ozlijeđeno 26 navijača, od čega četiri teže

U subotu je utakmica francuskog prvenstva između Amiensa i Lillea prekinuta je u 15. minuti nakon se urušio dio tribine s gostujućim navijačima koji su slavili gol za vodstvo svoje momčadi 1:0.

VIDEO: Urušila se tribina u Francuskoj, teško ozlijeđena četiri navijača!

U nesreći je ozlijeđeno 26 navijača, od čega četiri teže. Nakon sve postavlja se pitanje tko je kriv za nesreću. Oba kluba su se oglasila i prebacuju krivnju na one druge.

"Policija nas je upozorila da je u djelu rezerviranom za navijače Lillea 200 ultrasa koji su poludjeli nakon gola. Ukupno je bilo 500 navijača u tom sektoru i zamislite kada oni svi krenu prema ogradi koja je u savršenom stanju. Jednostavno ograda nije mogla izdržati", okrivljuje gostujuće navijače predsjednik Amiensa Bernard Joannin.

Iz Lillea pak krive organizatora...

"Mora se postaviti pitanje organizacije i sigurnosti na stadionu. Mi smo stvarno uznemireni zbog događaja koji se dogodio na stadionu. Nadamo se da će savez identificirati krivce i da se ovakvi događaji više neće događati na našim stadionima"; poručili su iz Lillea.

FOTO: Užas u Francuskoj! Urušila se tribina s navijačima

Oglasili su se i iz Francuskog saveza.

"Naravno da ćemo pokrenuti istragu koja bi trebala otkriti što se dogodilo. Apeliram na sve da pomognu u istrazi", poručio je predsjednik saveza Noël La Graet.

Također, još uvijek nije poznato kada će nova utakmica odigrati.

Povezani