thumbnail Zdravo,

"Na početku prvenstva nisam bio u nekoj zavidnoj formi, ali polako se dižem kao i cijela ekipa. Vezali smo dvije pobjede, treba tako nastaviti"

Krste Velkoski u pobjedi Sarajeva 2:0 protiv Širokog Brijega zabio je 28. gol u premijerligaškom takmičenju.

Tako je skočio na treće mjesto najboljih strijelaca Sarajeva u utakmicama Premijer lige te je preskočio Leona Benka. Ispred njega su ostali Alen Škoro (45) i Emir Obuća (59).

Gol protiv Širokog Brijega bio je ujedno i 34.Velkoskog u zvaničnim utakmicama za Sarajevo, te se on sada nalazi među 30 najboljih strijelaca bordo kluba u historiji. Trenutno Makedonac dijeli 28. mjesto sa Petkovićem, Nedićem i Amarom Ferhatovićem, koji su također postigli 34. gola.

"Na početku prvenstva nisam bio u nekoj zavidnoj formi, ali polako se dižem kao i cijela ekipa. Znači mi što sam postigao dva gola na posljednje dvije utakmice, to se od mene i očekuje, ali ne 'ganjam' previše golove. Najbitnije mi je da Sarajevo igra dobro i da osvaja bodove", kaže Velkoski.

Pred momčadi je sada gostovanje u kupu u Doboju kod Kaknja protiv Mladosti u šesnaestini finala Kupa BiH.

"Odigrali smo dvije fantastične utakmice, vezali dvije pobjede i sad ćemo nastaviti u tom ritmu. Nadam se da ćemo u narednom periodu ostvariti što više pobjeda. Ova utakmica dolazi u dobrom trenutku za nas."

Povezani