thumbnail Zdravo,

Do kraja mjeseca mora platiti 80 milijuna eura! A odakle?!

Da su vlasnici Milana u problemima, to je sad jasno svima. Zapravo, od prvog dana, kad su ušli u taj posao, nadvio se crni oblak, koji nije imao namjeru otići. Kinezi su u financijskoj strci jer im je vlast u Pekingu okrenula leđa. Točnije, zakon, koji ne dozvoljava da se financijski ulaže u nogomet izvan Kine. Li Yonghong, gazda Milana, vjerovao je da će mu pomoći domicilni investitori, no nitko u Kini ga nije htio poduprijeti zbog negativnog publiciteta. Naime, u Kini ga ne vole zbog financijskih malverzacija, koje je imao u prošlosti.

Stoga, nije mogao preuzeti Milan bez kredita od 300 milijuna eura. Koji se, vrag je ta banka, mora vratiti. Ovaj mjesec na naplatu je stiglo 80 milijuna eura. Kamata, dugova, troškova... A novca nema. Stoga su odlučili prodati 25 posto dionica za 200 milijuna eura.

Silvio Berlusconi, bivši gazda Milana, prodao je klub za 800 milijuna eura, a Kinezi su 'utrčali' računajući da će vrlo brzo zaraditi. Uložili su veliki novac, no od toga nema nikakve koristi. Klub, to je sad i njima jasno, neće biti prvak Italije, a dosta je izvjesno da neće ni uloviti mjesto koje vodi u Ligu prvaka. U tom slučaju, ne izbore li Ligu prvaka, bit će u neviđenom gubitku. Niti jedan ozbiljni nogometaš ne bi, u tom slučaju, htio doći u Milan, a Antonio Conte, kojeg su zacrtali kao novog trenera, ne bi došao zbog Europske lige. 

Stoga se u Milanu manje piše o treneru Vicenzu Montelli, koji je pred otkazom, a više o financijskim problemima. Koji su sve veći. Došla maca na vratanca...

Povezani