thumbnail Zdravo,

Pravilo je to koje je La Liga uvela prošle godine, a klubu se jednostavno oduzme dio novca koji je trebao dobiti od TV prava

Naravno da je bilo kakvo povlačenje paralele s našim (ne)prilikama besmisleno. Jer ova priča može se gledati samo iz konteksta liga u kojima su stadioni uređeni, u kojima postoji kultura navijanja i u kojima se zarađuje od TV prava.

E tada je moguće i da Španjolski nogometni savez, odnosno La Liga, kazni Celtu iz Viga zbog - premalo gledatelja na stadionu!

Sve sudačke pogreške u korist Barcelone

Pravilo je to doneseno prošle godine, koje kazuje da tribine pokrivene TV kamerama moraju biti popunjene barem 70 posto. Jasno je: ne žele da u svijet ide slika praznih tribina.

Dakle, ne radi se o brojkama, može na nekoj utakmici biti i svega 5000 gledatelja, ako su svi na tribini koju tijekom utakmice snima TV kamera.

20 godina nisu ništa osvojili, a najbogatiji su klub svijeta

Celta to nije ispoštivala na domaćim susretuima protiv Sociedada i Alavesa i bit će joj oduzet dio novca koji klubovi dobivaju od TV prava.

Savez je tako prebacio na klubove da svojim akcijama popune stadion. A Celta se za posljednju utakmicu, protiv Getafea prošli vikend, odlučila na onu najpopularniju: smanjila je cijenu ulaznica.

 

 

Povezani