thumbnail Zdravo,

Uoči početka derbija 2. njemačke lige huligani su utrčali u teren i počeli suparnike gađati bakljama i otimati im navijačke rekvizite

Derbi druge njemačke lige između Holstein Kiela i St. Paulija nije ni počeo, a na terenu Holstein-Stadiona u Kielu pravi kaos. Huligani s domaće tribine odjeveni u crno od glave do pete uletjeli su na travnjak tijekom zagrijavanja igrača, dotrčali pred tribinu s navijačima gostiju, počeli na njih bacati baklje te im pokušali oteti zastave i šalove njihova kluba.

Kako utakmica još nije ni počela policija i redari očito su bili prilično iznenađeni. No stvar su zato u svoje ruke uzeli igrači i stručni stožer St. Paulija i krenulo je natjeravanje po terenu. Jednog od njih ulovio je upravo napadač St. Paulija Sami Allagui, oteo mu ukradeni šal i vratio ga svojim navijačima.

Policija je obavijestila kako je na teren utrčalo 25 huligana, većina ih je izbačena sa stadiona, a neki su privedeni u policijsku postaju.

"Moramo se fokusirati na utakmicu, nadam se samo da nam policija može jamčiti sigurnost na ovom stadionu", rekao je nakon incidenta trener St. Paulija Olaf Janssen.

Početak utakmice kasnio je desetak minuta, a St. Pauli je pobijedio 1-0 golom veznjaka Fluma. Obje momčadi nakon sedam kola imaju po 13 bodova, bod manje od vodećeg Sandhausena.

 

 

Povezani