thumbnail Zdravo,

Ni on ni igrači ne znaju kako se mogu dići u tri dana. Preostala je jedino šok terapija. Pa makar preuzeo - Joe Šimunić

"Iskreno, ne znam kako se igrači mogu dići u četiri dana", rekao je Stipe Pletikosa. Koji je bio u njihovoj koži i zna što govori.

Nije atmosfera na Rujevici bila luda, ali dok je Hrvatska na početku pritiskala, bilo je i navijanja i bodrenja. No, već na poluvremenu salve zvižduka i povici "Čačiću, odlazi!"

Kalkulacije: Sad treba pobjeda u Kijevu za - playoff

A kad je još Luka Modrić zakucao izbornika izjavom "Jesmo li uz izbornika? Ha, što da sada radimo...", sve je postalo jasno.

Hrvatska će, sada je sasvim realno, propustiti SP u Rusiji. Pa treba li Čačić uopće voditi utakmicu u Kijevu? Ne!

Jest, složio je igru bolju nego prethodnici, Hrvatska je na Euru bila odlična, pa tako počela i kvalifikacije. Ali s  vremenom je nestao onaj kohezivni faktor, suđenje Mamiću i svjedoci koje su izvlačili iz kampa reprezentacije puno su odmogli. A u takvoj atmosferi bez naboja uvuče se u igrače takav strah da se jedna moćna Hrvatska povukla u krilo Subašiću nakon što je povela čak i protiv jedne skromne Finske!

GFXTablicacroatia finland - ivan perisic - 06102017croatia finland - ivan perisic - 06102017croatia finland - luka modric - 06102017

Ante Čačić dobio je pitanje o ostavci. Dugo je šutio, djelovao je izbezumljeno. Dakle, on više ne može podići te momke, da se izbori barem playoff.

Vida: Lošije od ovoga ne može!

A ne znaju ni igrači. U takvim slučajevima, pokazala je i praksa u Hrvatskoj, može pomoći jedino šok terapija. Novi trener.

Pa makar Joe Šimunić. Ali Čačićevo je vrijeme prošlo. I sam je toga svjestan.

 

 

Povezani