thumbnail Zdravo,

PSG je uzdrmao nogomet mega transferima Neymara i Mbappea, pa su i neki klubovi pozvali da se istraži posluje li u skladu s financijskim fair playem

Uefa je otvorila istragu protiv PSG-a kao dio promatranja klubova i njihova poštivanja financijskog fair playa, objavila je krovna kuća europskog nogometa.

Dakako, posljedica je to rekordnog transfera od 222 milijuna eura za Neymara, te onoga od 180 milijuna za Kyliana Mbappea, koji će najprije doći na jednogodišnju posudbu.

Iz Španjolske su jučer došle informacije da su Barcelona i Real Madrid - koji su također lovili Mbappea - tužili PSG i zatražili od Uefe da otvori istragu.

Real i Barcelona tužili PSG

Manje od 24 sata nakon iste aprijelaznog roka, Uefa je krenula u akciju.

"Istraga će se fokusirati na to poštuje li klub sve propise poslovanja, a u svjetlu posljednjih transfera. Uefa smatra da je financijski fair play ključan mehanizam koji treba osigurati financijsku opstojnost europskog nogometa", stoji u priopćenju.

Istraga će trajati koji mjesec i za to vrijeme, dakako, PSG može neometano sudjelovati u svim natjecanjima. U Ligi prvaka je u skupini s Bayernom, Anderlechtom i Celticom.

 

 

Povezani