Ronaldo se izjednačio s Müllerom i Keaneom sa 68 golova

Portugalski kapetan je protiv Latvije zabio jedanaesterac, a večer je završio sjajnim volejem u 85. minuti igre

Cristiano Ronaldo se izjednačio s Gerdom Müllerom i Robbiejom Keaneom po broju reprezentativnih pogodaka - 68, nakon što je postigao dva gola u pobjedi 4:1 Portugala nad Latvijom.

Portugalski kapetan je najprije zabio jedanaesterac, a večer je završio sjajnim volejem u 85. minuti igre. Za reprezentaciju je u posljednje tri utakmice postigao čak sedam pogodaka!

Ancelotti: Modrić je među najboljima na svijetu, a Kovač me je najviše namučio! Dinamo? Ne smiju prodavati mlade igrače

Ronaldo je najbolji od aktivnih igrača kada su u pitanju golovi u reprezentativnom dresu, a na vječnoj europskoj listi se izjednačio s Müllerom i Keaneom. Ispred njih su Miroslav Klose (71), Sandor Kocsis (75) i kao najuspješniji Ferenc Puskas (84). 

Iako rezultat sugerira da su Latvijci bili lagan protivnik europskim prvacima, Portugalci su protivnika uspjeli slomiti tek u 70. minuti.

"Zakomplicirali smo si prvo poluvrijeme jer nam je nedostajalo intenzivnosti. Što se tiče posjeda lopte bili smo dobri, ali nam je nedostajalo brzine u igri. Na poluvremenu sam razgovarao s igračima i nakon toga smo igrali bolje. Kada mislimo da su ovakve utakmice jednostavne, napravimo problem sami sebi," komentirao je nakon utakmice portugalski izbornik Fernando Santos.