thumbnail Zdravo,

"Hvala na svemu", posljednje je što je napisao na Twitteru koji je ubrzo potom i izbrisao zajedno sa svim prijašnjim sadržajima

Vratar koji je stajao na golu legendarne Guardioline Barcelone odlučio se ostaviti golmanskih rukavica i povući iz javnog života.

Riječ je, dakako, o Victoru Valdesu koji je odmah nakon objave svog umirovljenja izbrisao sve fotografije na Instagramu te ugasio profil na Twitteru i tako održao obećanje da če nakon karijere jednostavno - 'nestati'!

U Premier ligi golove zabijali igrači iz 98 država

 

"Hvala na svemu", posljednje je što je napisao na Twitteru koji je ubrzo potom i izbrisao zajedno sa svim prijašnjim sadržajima.

Za razliku od većine poznatih nogometaša koji nakon karijere žele ostati u nogometu, ili barem medijskom prostoru, Valdes je svoje umirovljenje odradio temeljito i ugasio svaki oblik komunikacije kojim bi se moglo doći do njegovog komentara.

Iako će brojni fanovi biti žalosni što ne mogu doći do svog nekoć omiljenog vratara, radi se o plemenitom potezu koji je 35-godišnji Španjolac pojasnio 2015. godine u intervjuu za kolumbijsku televiziju RCN:

Bin Laden bio je 'topnik', Kim Jong-Un navijač Uniteda, a Hitler...

"Jednog dana kada se ostavim nogometa, ostavit ću se i javnog života. Cilj mi je u cjelosti se posvetiti svojoj djeci i pokazati im kakav život može biti kada isključite sve vanjske faktore i mišljenja drugih ljudi."

Valdes je održao obećanje i  1. siječnja 2018. godine objesio kopačke o klin. Karijeru je započeo u La Masiji i branio boje Barcelone do 2014. godine upisavši 387 nastupa. Uslijedila je jednogodišnja stanka nakon teške ozljede koljena te transfer u Manchester United 2015. godine. Godinu potom odlazi u Standard, da bi karijeru zaključio u Middlesbroughu.

Povezani