thumbnail Zdravo,

"Tko bi mogao pomisliti da mi, Katalonci, ne volimo Španjolsku? Španjolska je fenomenalna zemlja!" rekao je Guardiola i pohvalio Piquea na hrabrosti

Pep Guardiola izrazio je nezadovoljstvo vodstvom španjolske lige koja je natjerala Barcelonu da odigra jučerašnju utakmicu protiv Las Palmasa unatoč cjelodnevnim napetostima oko referenduma za katalonsku neovisnost. 
 
Trener Manchester Cityja proveo je 17 godina u Barceloni kao igrač, a potom i kao trener od 2008 do 2012.
 
 
Guardiola je odigrao sedam utakmica za Kataloniju, i više puta je naglasio da stanovništvo te regije ima pravo da glasa hoće li se odvojiti od Španjolske.
 
Barcelona je odigrala nedjeljnu utakmicu pred praznim tribinama, a Guardiola je rekao kako bi on inzistirao da se utakmica ne odigra, da se njega pitalo.
 
"Ja je sigurno ne bih igrao! Ako se već odlučilo igrati, to je trebalo biti pred navijačima, unatoč mogućim posljedicama."
 
Nakon pobjede 3:0 Barcelonin branič Gerard Pique dao je emocionalni intervju gdje je ponudio "ostavku" za španjolsku reprezentaciju i naglasio kako katalonski narod nije negativac u ovoj priči.
 
Guardiola je rekao kako nije vidio izjavu, ali je ustvrdio da ne može zamisliti niti jednog katalonskog igrača da ne voli Španjolsku. 
 
 
"Rekli su mi što je Gerard govorio. On se izrazio hrabro, a takav je i inače. Pique, Puyol i Xavi (svi Katalonci, nap. a.) su bili dio možda i najveće španjolske generacije u povijesti. Tko bi mogao pomisliti da ne volimo Španjolsku?! Španjolska je fenomenalna zemlja." 
 
 

Povezani