thumbnail Zdravo,

Katanec ne uči i ne prati moderni nogomet, tvrdokorno radi ono što je naumio. Suvremeni nogomet je napredovao, smatra Oblak

Slovenci drže treće mjesto skupine F iza Engleske i Slovačke u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo, a tamošnji navijači i mediji sve više kritiziraju izbornika Srečka Kataneca kojeg smatraju krivcem za loše rezultate. Slovenska nogometna legenda Brane Oblak smatra da bi odlično rješenje za njegovog nasljednika bio Robert Prosinečki.

Salihamidžić: Ancelotti nije provocirao, preuzeo je rizik koji se nije isplatio

"Mislim da to ne bi bilo loše rješenje. Za mene je najbolji igrač bio Robert Prosinečki koji sada vodi Azerbejdžan. Ako je barem približno tako dobar u ulozi selektora kakav je bio na terenu, onda bi Sloveniju mogao voditi lijevom rukom," kazao je Oblak, nekadašnji igrač Hajduka i Bayerna, te najbolji slovenski nogometaš u povijesti.

"Naša reprezentacija nije slaba, ali Katanec ne uči i ne prati moderni nogomet nego tvrdokorno radi ono što je naumio i ima svoje ideje koje se meni ne sviđaju. Nije kriv Katanec nego oni koji su mu dodijelili nov mandat. Suvremeni nogomet je jako napredovao, ne možeš to pratiti tako da se igrači ujutro peru u rosi ili drže za drveće," dodao je Oblak.

Sloveniju čekaju još utakmice s Engleskom i Škotskom i samo bi je pobjede u obje utakmice mogle dovesti do jednog od prva dva mjesta u skupini.

Povezani