thumbnail Zdravo,
Igračima čestitam jer dolaze ovamo u te nenogometne uvjete igrati za reprezentaciju koju toliko vole, ističe Čačić

Čačić objasnio problem neefikasnosti: Lukina izjava se može objasniti na više načina

Igračima čestitam jer dolaze ovamo u te nenogometne uvjete igrati za reprezentaciju koju toliko vole, ističe Čačić

AA

"Nema razloga da nemam podršku saveza. Razlika mene i mojih prethodnika? Oni nisu imali potporu medija kao što je ja imam od prvog dana"

Nemamo problema u svlačionici, ali nedostaje nam naboj, zbog te atmosfere i uvjeta u kojima igramo. Vidjeli ste na što sliči nogometni stadion, u Turskoj su pune tribine, svi mašu zastavicama. To je podrška koju mi nemamo, rekao je izbornik Hrvatske Ante Čačić za RTL.

Čačić siguran da je siguran, te i dalje tvrdi: Igrali smo fantastično!

Veliki problem Hrvatske je neefikasnost, u osam kola zabili smo 12 golova, od čega šest Kosovu. Tek smo 20. u Europi. No, još je veći problem preciznost gdje su kockasti tek 36.

"Pa naravno da imamo problema kada Mandžukić u klubu godinu dana ne igra na poziciji napadača, Kalinić je ove sezone odigrao tek 45 minuta, Pjaca je ozlijeđen. Jedini koji konstantno igra kao polušpica je Kramarić. Također imamo i veznjake koji nisu dužni zabijati u klubovima jer imaju Suareza, Messija, Ronalda, Benzemu..."

Čačić ističe da Hrvatska nije nigdje nadigrana.

"Kod kuće smo nadigrali sve, a osim utakmice na Islandu, imali smo igru svugdje. No, ni na Islandu nismo trebali izgubiti, jer domaćin nije ništa pokazao."

Ante Cacic Croatia

Nakon gostovanja na RTL, izbornik je morao odgovarati i na pitanja novinara Nove TV.

"Nema razloga da nemam podršku saveza. Razlika mene i mojih prethodnika? Oni nisu imali potporu medija kao što je ja imam od prvog dana", odgovorio je ironično.

"Naravno da imam i podršku igrača. Da, Luka je izjavio da igrači možda više nemaju onaj naboj. Ali ta se izjava može objasniti na više načina. Ja je objašnjavam time da velik broj igrača nije u pravom natjecateljskom ritmu pa nemaju taj naboj, tu potrebnu formu. Koju će, nadam se, uhvatiti idući mjesec."

Ćiro: Čačić je pomislio da je velik trener i to je hendikep

"Rezultati? Rezultati su takvi da je Hrvatska prva, da ovisimo sami o sebi, da smo zabili najviše i primili najmanje golova u skupini... No, oni negativni rezultati posljedica su upravo slabe realizacije. A za to ima više razloga. Kalinić je, recimo, manje igrao. Naš je hendikep što naš najbolji napadač Mandžukić u klubu ne igra na svojoj poziciji. A mi za tu poziciju imamo boljeg igrača Perišića.

"Igračima čestitam jer dolaze ovamo u te nenogometne uvjete igrati za reprezentaciju koju toliko vole..."

Povezani