thumbnail Zdravo,

Portugalac je stigao do brojke od 78 pogodaka u reprezentativnom dresu i tako je postao igrač s najviše pogodaka među aktivnim kolegama

Čini li vam se ponekad da Cristiano Ronaldo obori neki od rekorda kada god istrči na teren? Portugalac s Messijem drži većinu rekorda među aktivnim igračima, a u povijest se upisao i u četvrtak navečer hat-trickom u pobjedi Portugala nad Farskim Otocima 5:1 u kvalifikacijama ua SP 2018. godine.

Portugalac je stigao do brojke od 78 pogodaka u reprezentativnom dresu i tako je postao igrač s najviše pogodaka među aktivnim kolegama. A na listi svih vremena je stigao do petog mjesta na kojemu! Ispred njega su četvrtoplasirani Zambijac Chitalu s pogotkom više, na trećem je mjestu Japanac Kamamota koji je postigao dva pogotka više, pet golova ga dijeli od drugoplasiranog Mađara Puskasa, a prvi je legendarni Iranac Ali Daei sa 109 golova.

Ronaldo je hat-trickom prestigao i po mnogima najboljeg igrača u povijesti, Brazilca Pelea koji je tijekom svoje karijere postigao 77 golova u reprezentaciji.

Povezani