thumbnail Zdravo,

Belgijanci su 89. minuti postigli izjednačujući pogodak, Luksemburg muški pao protiv Francuza

Nakon što je u skupini A Švedska poslijepodne pobijedila Bjelorusiju sa 4:0, u večernjem terminu odigrane su preostale dvije utakmice skupine.

Bugarska je na svom terenu priredila iznenađenje i sa 2:0 slavila protiv favorizirane Nizozemske, a bugarski heroj bio je Spas Delev koji je zabio oba pogotka u 5. i 20. minuti.

Drugi susret odigrali su Luksemburg i Francuska, a gosti su teže od očekivanog stigli do pobjede. Konačan rezultat bio je 3:1 za Francuze. Giroud je zabio u 28. minuti, a stvari je na početak vratio Joachim golom iz penala u 34. minuti. Prednost je Francuzima vratio vratio Greizmann samo tri minute kasnije, također realiziravši najstrožu kaznu. Konačni rezultat postavio je Giroud svojim drugim golom u 77. minuti utakmice. 

U skupini H Grčka je umalo priredila veliko iznenađenje, ali domaćin Belgija se uspjela spasiti od poraza te je utakmica završila 1:1. Grci su poveli na samom početku drugog poluvremena golom Mitrogloua na asistenciju Tachtsidisa koji je dvadesetak minuta kasnije zaradio drugi žuti karton te je morao napustiti teren. Spasonosni gol za Belgiju zabio je Lukaku u 89. minuti utakmice. Na samom kraju utakmice Tzavellas je dobio drugi žuti, odnosno crveni karton te neće moći igrati protiv BiH, isto kao i Tachtsidis.

Skupina B prošla je bez iznenađenja, a za to je bio zaslužan Portugal koji je na svom terenu bez većih problema svladao Mađarsku rezultatom 3:0. Domaćini su na poluvremenu imali vodstvo od 2:0 zahvaljujući golovima Silve i Ronalda, a za potvrdu pobjede drugi puta na utakmici zabio je Cristiano Ronaldo u 65. minuti.

Skupina A: Francuska 13, Švedska 10, Bugarska 9, Nizozemska 7, Bjelorusija 2, Luksemburg 1

Skupina B: Švicarska 15, Portugal 12, Mađarska 7, Farski otoci 5, Latvija 3, Andora 1

Skupina H: Belgija 13, Grčka 11, BiH 10, Cipar 4, Estonija 4, Gibraltar 0

Povezani