thumbnail Zdravo,

Nemam klub, iako me kontaktiralo nekoliko momčadi treće i četvrte brazilske lige. Razočaran sam brazilskim nogometom, s nekima sam na sudu

Roger Guerreiro danas ima 35 godina, a u Europu je stigao 2007. pa postao igrač varšavske Legije za koju je toliko dobro igrao da Poljaci nisu mogli ostati hladni. 

Ekskluzivno - Ševčenko: Modrić je ponajbolji veznjak svih vremena!

Dali su mu državljanstvo poslije samo dvije godine ubrzanim procesom i on je postao strijelac prvog gola reprezentacije Poljske na europskim prvenstvima u povijesti. Bilo je to protiv Austrije 12. lipnja 2008. Roger je proglašen za igrača utakmice, a za Poljake je odigrao 25 utakmica te zabio četiri gola u nastavku karijere.

Poslije Legije četiri je godine igrao za atenski AEK, a zatim je uslijedio pad. Kad iz solidnih europskih klubova kakvi su Legia i AEK završite u brazilskim niželigašima poput Guaratinguetáe, Comerciala ili Rio Branca, znate da nešto nije u najboljem redu. 

Klubovi prema njemu nisu održali obećanja, s nekima je i na sudu jer mu nisu isplatili sve plaće. Sve to ga je natjeralo na promjenu zanimanja i danas je Roger vozač Ubera!

- Nemam klub, iako me kontaktiralo nekoliko momčadi treće i četvrte brazilske lige. Razočaran sam brazilskim nogometom, s nekima sam na sudu. Oni plate samo prvi mjesec, a zatim prestanu. Postoji i klub iz 2014. od kojeg još nisam dobio svoj novac i to je obeshrabrujuće. Nemam više interesa za nogomet - rekao je Roger za UOL Esporte.

FOTO: Prsate ljepotice sanjaju rušenje Messija i društva

Danas zarađuje kao vozač Ubera u Rio de Janeiru gdje ga gotovo nitko ne prepoznaje, no priznaje da se želi vratiti u Europu.

- Imam dvoje male djece, a kad sam prošle godine bio u Poljskoj, bio sam sjajno primljen. Navijači su znali tko sam i lijepo su me pozdravili. Obožavam Poljake i Legiju - rekao je Roger.

Povezani