thumbnail Zdravo,

Popularna videoigrica istražuje mogućnost ponude jeftinijih opcija od konzola, a rješenje bi mogao biti svijet streaminga

Milijuni gejmera širom svijeta s nestrpljenjem iščekuju izlazak Fife 18. A kada popularna igrica ugleda svjetlo dana 29. rujna, oni sa odgovarajućom konzolom će moći investirati u najnoviju ponudu EA Sportsa.

Međutim, takva bi situacija uskoro mogla postati prošlost jer je u planu rezanje troškova korisnicima sljedeći primjere pretplatničkih servisa poput Netflixa ili Spotifyja ulaskom u svijet streaminga.


MOŽE LI FIFA POSTATI PRETPLATNIČKI SERVIS?


FIFA 18 Ronaldo

Čini se da može. Međutim, još uvijek je nejasno kada bi se točno to trebalo dogoditi. 

"Gradimo infrastrukturu s produkcijske i marketinške perspektive kako bismo se mogli prebaciti na nove platforme na koje bismo mogli prebaciti i svoje igrice," rekao je na konferenciji za tehnologiju Deutsche Banke direktor EA-a Chris Evenden.

"Na ovome radimo već nekih pet godina. Mislim da je neizbježan scenarij da i svijet igrica krene istim putem kao i glazba i video industrija - ljudi su se u ovom slučaju prebacili s vlasničkog modela na pristupni model."


KOLIKO ĆE KOŠTATI STREAMANJE FIFE?


Ajax FIFA 17

Evenden smatra da bi mjesečna cijena mogla biti oko 9,99 američkih dolara

"Infrastrukturalna barijera je još uvijek tu, ali se smanjuje vrlo brzo. Mislimo da bi se u sljedeće dvije godine mogle dogoditi velike tehnološke promjene koje će se u razdoblju od 3-5 godina pokazati marketinški važnima." 

"U ovom trenutku, ako želite igrati Fifu u SAD-u, to će vas koštati 460 dolara. Morate kupiti igricu, morate kupiti konzolu.U svijetu streaminga, to bi moglo koštati 9,99 dolara mjesečno."

"Komercijalni detalji se moraju razraditi, ali koja god na kraju cijena bude, ona će biti daleko manja od 460 dolara. To proširuje tržište, jer vam za igranje doslovno treba samo pametni TV."

EA Sports otkriva ocjene svih igrača uoči izlaska Fife 18 29. rujna.

 

Povezani