thumbnail Zdravo,
Uživo

EC Qualification

  • November 16, 2014
  • • 20:45
  • • Sammy Ofer Stadium, Haifa
  • Sudija: Antonio Miguel Mateu Lahoz
  • • Broj gledatelja: 28300
3
Kraj
0

Uz sve ozljede uoči utakmice, teren je ranije zbog ozljede napustio i Pjanić

BiH potopljena u Izraelu. Odlazak na EP upitan. Slijedi borba za treće mjesto

Uz sve ozljede uoči utakmice, teren je ranije zbog ozljede napustio i Pjanić

Getty Images

BiH je imala mnoštvo prilika, ali se osjetilo neigranje napadača zbog ozljeda, a utakmicu je zbog ozljede ranije napustio i Miralem Pjanić

''Postoji li mogućnost da se ozljedi Sušić, pa da ga zamijeni Vaha?'', bio je jedan od komentara bh. ljubitelja nogometa na društvenim mrežama. Time se jasno daje do znanja šta javnost misli o Safetu Sušiću i ovome što radi na klupi BiH i dva osvojena boda iz četiri susreta. Hajrović se nije proslavio u napadu, iako je najavljivao da on to može, a BiH je nastavila s tradicijom poraza u studenom. Sada BiH predstoji borba za treće mejsto.

Uoči puta izbornik je poručio kako želi sva tri boda, ali i da bod nije loš, ali i da neće podnijeti ostavku u slučaju poraza. Iako je dobro krenulo, BiH je potopljena u Haifi. Već u 2. minuti Pjanić je odlično pucao iz slobodnjaka, ali Marciano mu je obranio. U desetoj minuti nova fantastična prilika za BiH. Bešić je ubacio za Kvržića na lijevu stranu. Nogometaš Rijeke odlično je uposlio Hajrovića koji se nije snašao pred praznim golom.

U 16. minuti prva prilika za Izrael. Damari je prešao i Begovića, vratio za Ben Haima, koji je samo pogodio vanjski dio mreže, a nekoliko minuta kasnije i Zahavi je bio u prilici, ali je pogodio stativu. Potom su iz daljine pokušavali Hajrović i Kvržić, a najbolju priliku imao je Lulić u 31. minuti, ali se nije snašao pred praznim vratima, a potom je Kvržić sjajno uposlio Medunjanina, koji je pucao ravno u Marciana.

U 36. minuti Izrael je poveo. Vermouth je bio sam na vrhu kaznenog prostora, okrenuo se i pucao, a Begoviću je otežao i Spahić, koji je pokušao blokirati, ali je samo skrenuo loptu. Dok se čekao sučev zvižduk za odlazak u svlačionicu domaći nogometaši povećali su vodstvo. Damari je prošao iz Šunjićevih leđa, izbjegao zaleđe, izišao sam ispred Begovića i zatresao njegovu mrežu.

U nastavku je Sušić želio igrati ofenzivnije. Uveo je izbornik Prcića i Višću umjesti Bešića i Mujdže, ali ni to nije dalo rezultata. Odmah na početku Damari je bio u kontri, srušio ga je Toni Šunjić i dobio crveni karton. Tada je postalo jasno da BiH u Haifi više nema što tražiti. Dominirali su domaći cijelo vrijeme, a BiH je spašavao Begović. Do sedamdesete minute. Tada je i on bio nemoćan. Zahavi je izišao sam ispred njega i postavio konačnih 3:0.

Sada je Irael biti čelu ove skupine B s devet bodova iz tri utakmice, te utakmicom manje od ostalih reprezentacija, a BiH sljedeću utakmicu igra tek u ožujku kada dolazi Andora. 

 

Kliknite ovdje i pogledajte vijesti, reakcije i sažetke kvalifikacijskih utakmica za Euro! 

Povezani