thumbnail Zdravo,
Uživo

EC Qualification

  • October 13, 2014
  • • 20:45
  • • Stadion Gradski vrt, Osijek
  • Sudija: S. Studer
  • • Broj gledatelja: 16021
6
Kraj
0

Ivan Perišić ušao je umjesto ozlijeđenog Kovačića i briljirao

Uvjerljiva Hrvatska, Kovač kao Ćiro!

Ivan Perišić ušao je umjesto ozlijeđenog Kovačića i briljirao

Igor Kralj/Pixsell

Jedina je loša vijest prekrasne osječke večeri ozljeda Matea Kovačića, koji je odšepao u 24. minuti

Hrvatska se u Osijeku bez ikakvih problema obračunala s Azerbajdžanom (6:0). Izabranici Nike Kovača već su u prvih 45 minuta napunili mrežu skromnih gostiju, te osigurali nove bodove na putu prema Europskom prvenstvu u Francuskoj.

Zanimljivo, Niko Kovač postao je tek drugi izbornik u povijesti reprezentacije koji je u prva tri kvalifikacijska susreta skupio maksimalan broj bodova! To je za sada uspjelo tek Ćiri Blaževiću u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 1996. godine.

No, večeras je bilo i loših vijesti, utakmicu je u ranoj fazi zbog ozljede napustio Mateo Kovačić. Umjesto Kovačića u igru je ušao Ivan Perišić i - briljirao! Kreaciju je sredinom prvoga dijela zamijenila egzekucija.
Hrvatska je povela u 7. minuti. Srna je probio desnu stranu, prizemno ubacio, a Kramarić u klizećem startu nadmudrio Agayeva. Na drugi pogodak čekalo se do 34. minute, Rakitić je ubacio iz prekida, a Perišić glavom poentirao za 2:0.

Ivan Perišić ulogu junaka susreta osigurao je deset minuta kasnije kada je nemoćnog Agayeva matirao i nakon ubačaja Pranjića. Samo minutu kasnije na osječkom je semaforu svijetlilo 4:0.

Ovoga puta kombinirali su Modrić i Brozović, a potonji su u okretu riješio čuvara i postigao svoj prvi reprezentativni pogodak. Gosti su bili skromni, tek na trenutke uspjevali parirati moćnijem i kvalitetnijem domaćinu.

Hrvatska je bila uvjerljiva i u nastavku. Igrači Azerbajdžana nisu imali riješenja za nalete agresivnih, razigranih i rastrčanih Hrvata. Darijo Srna u 55. minuti prošao je desnom stranom, a nesretni Allahverdiyev zaustavio je nalet našeg kapetana - prekršajem. I to u kaznenom prostoru, pa je švicarski sudac Studer pokazao na bijelu točku. Luka Modrić bio je siguran. 

No, i to nije bilo dovoljno. Ivan Perišić probio je lijevi bok, ubacio u peterac gostiju, a gostujući kapetan Sadigov zakucao loptu iza leđa nemoćnog Agayeva.

Hrvatska je lakoćom otplovila do novih bodova, te zadržal maksimalan učinak nakon prva tri kola tekućeg kvalifikacijskog ciklusa.

Nakon utakmice više stotina gledatelja utrčalo je na teren čestitati kockastima.


Pratite kvalifikacije za Euro 2016. i gledajte sažetke utakmica na UEFA.com!

 

Povezani