thumbnail Zdravo,
Uživo

EC Qualification

  • September 3, 2015
  • • 18:00
  • • Bakcell Arena, Bakı (Baku)
  • Sudija: R. Buquet
  • • Broj gledatelja: 10000
0
Kraj
0

Mario Mandžukić promašio je nekoliko jako dobrih šansi

Prosinečki zaustavio Hrvatsku, Mandžukić kockaste koštao pobjede

Mario Mandžukić promašio je nekoliko jako dobrih šansi

Getty Images

Hrvatska nije uspjela pobijediti Azerbajdžan, u Bakuu je završilo 0:0, čime je put do Eura - otežan. Kovačić je dobio karton i neće igrati u Norveškoj

Mario Mandžukić nije dobro počeo sezonu u Juventusu, u prvim je utakmicama Serie A bio loš, a takvu je formu donio i u reprezentaciju. I najveći je krivac što Hrvatska nije pobijedila u Azerbajdžanu. Robert Prosinečki zaustavio je kockaste, ostalo je 0:0, i sada je put do Eura odjednom postao - kompliciran!

Osim vremenskih uvjeta - vrućina i vlaga - kockaste u Bakuu ipak nije dočekalo pakleno ozračje . Jer i na tom stadiončiću Neftčija, kapaciteta 12.500 mjesta, nije se okupilo ni 8000 ljudi.

Niko Kovač iznenadio je uvrštavanjem Milana Badelja u prvu postavu umjesto Marcela Brozovića, dok je prema najavama Marko Pjaca bio među startnih 11, a Vida je dobio prednost pred Lovrenom. Luka Modrić prvi je put bio kapetan.

Mandžukić je zaprijetio odmah u drugoj minuti, nakon Modrićeva dodavanja, ali pucao je pored gola. I najavio kakav će dan imati... Pokušavali su i Mandžo još koji put, pa Rakitić, Perišić, Pranjić, Vrsaljko si je iskreirao lijepu šansu, da bi Mandžo promašio vrlo dobru šansu i u 43. minuti. Poluvrijeme je završilo s tek jednim udarcem Hrvatske u okvir gola!

A drugo je poluvrijeme počelo bez izmjena i velikom šansom domaćina: Badelj je izgubio loptu, no Subašić je odlično obranio udarac Gurbanova. Da bi odmah u idućoj akciji Mandžukić glavom promašio dobru šansu. Pucao je Mandžo glavom i dvije minute kasnije, opet neprecizno. Kao i u 58. minuti, nakon iidealnog ubačaja Perišića.

I pola sata prije kraja Kovač je povukao prvi potez: uveo je Kovačića umjesto Badelja, da bi u 65. minuti Mandžukić neobjašnjivo idealno dodavanje Rakitića - dodao domaćem golmanu! Tri minute kasnije Pjaca je odlično prošao, ali Kovačić je s osam metara promašio gol na povratnu loptu.

U 71. minuti Kovač je uveo Brozovića umjesto Modrića, a Rakitić je postao kapetan.

Perišić se, čini se, deset minuta prije kraja ozlijedio, tražio je zamjenu, pa je umjesto njega ušao Kalinić. A Mandžukić je nastavio u svojoj formi - i u 85. minuti promašio je veliku šansu, koju su mu servirali Kovačić i Kalinić.

Pa je još na kraju i Kovačić dobio žuti karton, zbog kojeg neće moći igrati u Norveškoj...

Povezani